Gaba supplement: Een supplement om beter te slapen?

GABA supplement. Niet kunnen slapen of slecht slapen; het is een probleem waar we allemaal wel eens mee te maken krijgen. Dat is natuurlijk erg vervelend. 

Als het voor één nacht is, dan is het nog niet zo’n groot probleem. Hoe langer het echter gaat duren, hoe vervelender het gaat worden. Je doen en laten in het dagelijkse leven zal er namelijk behoorlijk door beïnvloed worden. 

Doordat je slecht of helemaal niet slaapt kom je namelijk veel energie tekort. Dit zal ervoor zorgen dat je veel activiteiten niet meer uit kunt voeren. 

Gaba supplement - Weinig energie

Het zal op den duur ook gaan leiden tot allerlei andere kwaaltjes. Het is dan ook belangrijk om zo snel mogelijk in te grijpen. Je kan dan namelijk nog veel voorkomen, en voorkomen is tenslotte ook beter dan genezen. 

Op het internet is meer dan genoeg te vinden om aan genoeg slaap te komen. Toch blijken veel van die dingen niet te werken. Iets wat wel kan werken is het nemen van bepaalde supplementen. Een goed voorbeeld hiervan is GABA. 

Wat is GABA?

GABA is een afkorting. De afkorting staat voor gamma-aminoboterzuur. Het is een zogenaamde neurotransmitter. Dat is een stofje dat wordt aangemaakt in je hersenen. Bij ieder mens vindt dit proces plaats. 

Gaba supplement - Wetenschapper

Het aanmaken van deze stof gebeurt in het achterste deel van je hersenen, in het deel dat ook wel de hypothalamus genoemd wordt. Dit deel van je hersenen is verantwoordelijk voor veel activiteiten. Het gaat dan met name om zogenaamde instinctieve activiteiten. 

Met instinctieve activiteiten bedoelen we het regelen van je slaapcyclus en je lichaamstemperatuur. Ook wordt er gezorgd voor de activiteit van de hypofyse. 

Dit is een ander deel van je hersenen. Deze twee delen samen zijn van groot belang voor de hormoonhuishouding in je lichaam. 

Het feit dat GABA een neurotransmitter is, wil zeggen dat als het ware functioneert als een soort drager van informatie uit de zenuwbanen. Hierdoor wordt informatie doorgegeven van de ene zenuwcel naar de volgende.

Hoe werkt GABA?

Het is natuurlijk van belang om te weten wat GABA dan precies doet. Eigenlijk is het heel simpel. 

Gaba supplement - Gamma-aminoboterzuurStructuurformule van Gamma-aminoboterzuur

In de hersenen heeft GABA namelijk een remmende functie. Omdat het een remmende neurotransmitter is, wil dit zeggen dat ze samenwerken met de stimulerende neurotransmitters. Dit is erg belangrijk, omdat je lichaam zo in balans kan blijven. 

Mocht er te veel activiteit zijn bij een bepaald soort neuronen, dan zorgt GABA ervoor dat deze activiteit zal afnemen. Het werkt dus als een soort natuurlijke rustgever, want het remt je zenuwimpulsen en het reguleert ook je stress.

Het effect van GABA op je slaap

Je zult waarschijnlijk denken dat GABA van invloed is op je slaap. Er bestaat ook een verband tussen slaappillen en GABA. Dit heeft alles te maken met het feit dat GABA een natuurlijke rustgever is. 

Een slaapmiddel zoals benzodiazepine zorgt bijvoorbeeld voor het aanmaken van GABA. Je zult dus kalmeren, minder stress ervaren en ook je angstgevoelens zullen afnemen. 

Hierdoor zul je makkelijker in slaap kunnen vallen. In slaap vallen gaat namelijk beter met een lichaam dat rustig is, dan met een erg onrustig lichaam. 

Er is een tijd geleden onderzoek gedaan naar het verband tussen de hoeveelheid GABA en de slaapkwaliteit van mensen. Hierbij werden veel mensen onderzocht die al lange tijd met slaapproblemen kampten. 

Er bleek dat zij maar liefst 30% minder GABA hadden dan mensen die wel goed slapen. Zo’n groot tekort aan GABA kan dus daadwerkelijk leiden tot het ontstaan van slaapproblemen. 

Het ontstaan van een tekort aan GABA heeft alles te maken met het ouder worden van je lichaam. Hoe ouder je wordt, hoe meer moeite je lichaam zal hebben om GABA aan te kunnen maken. 

Een tekort aan GABA merk je vaak aan het minder goed kunnen ontspannen van je spieren. Het blijven doorrazen van je gedachten kan ook een teken zijn van een tekort aan GABA. Het tekort zal ervoor zorgen dat je als het ware je hersenen niet uit kunt schakelen.

Gaba supplement - innerlijke rust

GABA in voeding en als supplement

Het tekort aan GABA kan je proberen te compenseren. In sommige voeding zit namelijk GABA verborgen. Ook het nemen van supplementen kan bijdragen aan het verminderen van het tekort.

GABA in voeding

Hoewel GABA in principe in je hersenen wordt aangemaakt, kan je het ook uit voeding halen. Er zijn namelijk bepaalde natuurlijke voedselbronnen waar je de stof uit kunt halen. 

Gaba supplement - Gaba in voeding

Hierbij moet je dan vooral denken aan 

  1. (blad)groente
  2. soja- en tuinbonen
  3. noten
  4. zaden
  5. tomaten
  6. eieren. 

Door meer van deze voeding te eten kan je dus proberen om het tekort aan GABA op te laten lossen. 

GABA als supplement

Naast voeding is het dus ook mogelijk om een supplement te nemen. Er zijn veel mensen die voor deze optie kiezen. 

Als je snel geïrriteerd bent en bij veel innerlijke onrust kan het nemen van GABA als supplement een goede keuze voor je zijn. 

Een gezonde en natuurlijke nachtrust zal bevorderd worden door het nemen van dit supplement. Je zult er een ontspannen gevoel door krijgen. 

Vaak gaat het om tabletten die makkelijk in te nemen zijn, in de vorm van zuigtabletten of smelttabletten. 

Good Night Caps van Consiouz zijn een volledig natuurlijke slaapsupplement dat een unieke mix van ingrediënten zoals melatonine, GABA, valeriaanwortelextract en L-tryptofaan bevat om u te helpen beter in slaap te vallen. Ze zijn de enige in hun soort die niet alleen drugsvrij zijn, maar ook hier in de VS worden gemaakt. Naast al deze voordelen zijn ze ook nog eens glutenvrij en vegan.

Belangrijk om te weten bij het gebruiken van GABA als supplement

Voor zover bekend zitten er geen bijwerkingen verbonden aan het nemen van GABA als supplement. Waarschijnlijk komt dit omdat het een lichaamseigen stof is. 

Bovendien is ons lichaam in staat om grote hoeveelheden van de stof te verwerken. Als je toch twijfels hebt over het nemen van een supplement met GABA erin, dan kan het handig zijn om te overleggen met een arts. 

Daarnaast valt het ook aan te raden om de adviezen die bij het supplement geleverd worden op te volgen. 

Hierbij moet je denken aan de adviezen die op de bijsluiter terug te vinden zijn. In sommige gevallen staan ze op de verpakking van het supplement. Zo kan je de Good Night Caps van Consiouz elke dag nemen omdat zij gebruik maken van natuurlijke stoffen. Hierdoor zijn ze niet verslavend en heb je er ook geen last van als je een dag overslaat. 

Tot slot is het altijd handig om je supplement te bestellen bij een website die betrouwbaar is. In dat geval weet je namelijk zeker dat je te maken hebt met een goed middel en dat je niet zomaar iets gekocht hebt. Het bedrijf Consiouz is bijvoorbeeld een bedrijf met experts op het gebied van slapen. 

De ervaringen van mensen met het nemen van GABA

Het is altijd fijn om te weten hoe de ervaringen van anderen met iets waren. Zeker in het geval van iets belangrijks zoals het nemen van supplementen is het fijn om te weten hoe dat zit. 

Wat dat betreft kan je bij GABA behoorlijk gerustgesteld worden. De ervaringen die mensen met dit supplement hebben is namelijk alleen maar positief te noemen. 

Vooral mensen die het supplement voor een langere tijd nemen zullen dit bevestigen. Zij melden namelijk veel positieve gevolgen voor hun gemoedstoestand. 

Omdat het supplement door veel mensen gebruikt wordt, zijn er ook veel reviews te vinden. Mocht je nog erg twijfelen dan kan je dus even door al deze reviews gaan scrollen. Dit zal er namelijk al snel voor zorgen dat je twijfels weggenomen worden. 

Mochten de reviews niet helpen om je gerust te stellen, ga dan in gesprek met je huisarts. Deze zal je sowieso meer kunnen vertellen over dit onderwerp en je weet ook zeker dat je dan spreekt met iemand die verstand van zaken heeft. 

Je hebt in ieder geval meer dan genoeg opties. Bovendien ben je ook niet verplicht om een supplement te nemen, omdat je ook kan kiezen voor het nemen van bepaalde voeding.

Gaba supplement - slapend

Conclusie

Problemen rondom je slaap zijn erg vervelend. Hoe goed we slapen is namelijk van invloed op ons functioneren in het dagelijkse leven. Hoe beter onze slaap, hoe beter we kunnen functioneren. 

Helaas komt het nog veel voor dat mensen problemen hebben met hun slaap. Als jij ook problemen hebt, dan ben je zeker niet de enige die met dit probleem zit. 

Gelukkig is het goed mogelijk om iets aan alle problemen te doen. In veel gevallen van mensen die slecht slapen blijkt namelijk dat ze een tekort hebben aan GABA. Deze stof zorgt ervoor dat je lichaam rustiger kan worden. 

Een tekort aan deze stof zorgt er dus voor dat je lichaam niet in een rustige toestand kan komen. Het tekort aan GABA kan je op verschillende manieren op proberen te lossen. 

Allereerst heb je de mogelijkheid om bepaalde voeding meer te gaan eten. Er zijn namelijk bepaalde voedingsmiddelen waar GABA in zit. 

De andere optie die je hebt is het nemen van een GABA supplement. Voor zover bekend zitten er geen bijwerkingen verbonden aan het nemen van supplementen. Je kan in ieder geval contact opnemen met een huisarts om meer informatie te krijgen over de stof en het nemen van supplementen.

Ook het lezen van reviews op het internet kan je een handje helpen. Er zijn namelijk meer dan genoeg reviews te vinden over dit supplement. 

Het nemen van een supplement om het tekort aan GABA op te lossen kan in ieder geval geen kwaad. Je kan het een tijdje proberen en wie weet is het wel het wondermiddel dat je zocht en ervoor zorgt dat je beter gaat slapen.

Plaats een reactie

Meest recente berichten

Categorieën