Slaapcomfort gegarandeerd met deze beste matrassen

Beste matrassen. Om de dag goed door te komen is het van belang om een goede nachtrust te hebben. Zonder slaap ben je de rest van de dag niet te genieten en het is bovendien ook niet goed voor je gezondheid. Bij het behalen van een goede nachtrust speelt van alles een rol. Het begint al bij je omgeving. Als het in de omgeving erg lawaaieriger is dan gaat het slapen al een stuk moeizamer dan wanneer het lekker rustig is in de omgeving. 

Naast de omgeving zijn er nog veel meer factoren die een rol spelen in het wel of niet krijgen van een goede nachtrust. Je zult misschien niet als eerste denken aan je omgeving als een factor die van invloed is op je nachtrust, maar eerder aan het materiaal. Hierbij kan je dan bijvoorbeeld denken aan je dekbed, je kussen en ga zo maar door. 

Een ander erg belangrijk onderdeel is een matras. Er zijn erg veel verschillende soorten matrassen te vinden. In dit artikel ga je meer kunnen lezen over matrassen en ontdek je ook twee erg geschikte matrassen voor twee verschillende type slapers

Het belang van een goede matras

Om goed te kunnen slapen zijn dus erg veel verschillende dingen van belang. Je matras is hierbij erg belangrijk. Een matras is namelijk voor het grootste deel verantwoordelijk voor het feit of je een goede nachtrust behaalt. Het hebben van een goede nachtrust is erg belangrijk. Je kunt dus al beginnen met het behalen van een goede nachtrust door te kiezen voor een goede matras.

beste-matras-slapend

Waarom een goede nachtrust nodig is

Een goede nachtrust is om veel verschillende redenen belangrijk. Allereerst zorgt het ervoor dat je gedurende de dag scherper en alerter bent. Je kunt je beter concentreren, lost makkelijker problemen op en neemt makkelijk nieuwe informatie op. Het liefst wil je het leven altijd van de zonnige kant bekijken, ook als het even wat moeilijker is. Een goede nachtrust helpt je bij het hebben van een positieve levenshouding. Bovendien zul je ook veel vrolijker zijn. 

Je zult er misschien niet meteen aan denken, maar toch zorgt een goede nachtrust voor een beter uiterlijk. Je oogt een stuk frisser wanneer je goed hebt geslapen dan wanneer je een slechte nacht achter de rug hebt. Het zorgt er ook voor dat je huid er beter uit gaat zien. Goed slapen zorgt dus voor een beter uiterlijk. 

Voor je gezondheid is goed slapen ook erg goed, want goed en genoeg slapen zal ervoor zorgen dat je minder snel ziek zult worden. Ook je gewicht is iets waar je slaap invloed op kan hebben. Als je een goede nachtrust behaalt heb je namelijk meer controle over je gewicht. Dit is natuurlijk ook erg prettig. Je hebt er namelijk ook niets aan als je met overgewicht door het leven moet. Zo zie je maar hoeveel voordelen het heeft als je een goede nachtrust hebt. 

Er zijn zelfs nog veel meer voordelen dan de voordelen die je hier nu net hebt kunnen lezen. Het aantal voordelen dat je hebt aan het behalen van een goede nachtrust is eigenlijk eindeloos. Zorg daarom goed voor jezelf met het behalen van een goede nachtrust. Bekijk op onze website slaapbaas.nl nog meer artikelen die gaan over slapen, zodat je het beste uit je slaap kunt halen.

beste-matras-slapend-in-bed

Hoe moet je je matras onderhouden?

Als je dan eenmaal een goede matras gevonden hebt en je slaapt er goed op, dan is het ook van belang dat je zorgt voor een goed onderhoud van de matras. Tijdens je slaap geef je warmte af en soms is het zelfs zo dat je zweet. Daarom is het belangrijk dat je je bed, en dus ook je matras, iedere dag even lucht. Zo voorkom je dat schimmels en dergelijke een kans krijgen. 

Ook is het verstandig om regelmatig je beddengoed te wassen. Het is het beste om dit te doen bij een temperatuur van 60 graden, want bij deze temperatuur worden schimmels en allerlei ongedierte gedood. Je doet er ook verstandig aan om nog een extra laag aan te brengen tussen je hoeslaken en je matras. Dit is vergelijkbaar met een binnensloop voor je kussen. Bij de matras en het hoeslaken moet je dan nog een molton of onderdeken aanbrengen.

Waar moet ik op letten bij de aankoop van een matras?

Als je toe bent aan een nieuwe matras dan wil je natuurlijk een miskoop voorkomen. Het voorkomen van een miskoop is eigenlijk makkelijker dan je zult denken. Voordat je naar de winkel gaat is het alvast verstandig om na te denken over wat voor type matras je hebben wilt. Zo kan je namelijk al gerichter gaan zoeken. 

Matrassen worden gemaakt van verschillende materialen. Ieder materiaal heeft weer andere eigenschappen. Hierdoor is het ook handig om te bepalen welke eigenschappen je belangrijk vindt bij een matras. Ook zul je moeten letten op je eigen lichamelijke aspecten. Hierbij moet je dan bijvoorbeeld denken aan je gewicht en aan je lengte. Hoewel gewicht misschien niet hetgeen is waar je het liefst aan denkt is het toch verstandig om dit mee te nemen in je keuze voor een matras. 

Als je in een winkel gaat kijken naar een matras is het ook nog handig als je even gaat proefliggen. Zo kan je erachter komen of je de matras ook daadwerkelijk fijn vindt liggen. Het is het handigste om dan te gaan liggen op de manier zoals je altijd ligt als je gaat slapen.

Beste matras: buikslaper

Er zijn verschillende soorten slapers. Een manier waarop veel mensen slapen is op hun buik. Je kan er dan voor kiezen om een matras te nemen die erg geschikt is voor buikslapers. Hieronder zie je de beste matras voor mensen die op hun buik slapen.

Pocketveermatras Easy Pocket

beste-matras-mt-easy-pocket-foam

Dit matras is voor een redelijk lage prijs op te pikken, maar levert meer dan genoeg kwaliteit voor de prijs die het kosten moet. Vooral als je snel last hebt van warmte in bed of als je veel zweet tijdens het slapen is dit een erg geschikte matras om te gebruiken. Het matras biedt veel stevigheid en zorgt daardoor voor de beste ondersteuning tijdens je slaap. Het maakt dan zelfs niet uit in welke houding je slaapt, want het matras zal altijd voor meer dan genoeg ondersteuning zorgen. Het  matras is aan beide kanten voorzien van schuimlagen, waardoor de veerkracht van de matras zo lang mogelijk behouden blijft. Als buikslaper maak je een goede keuze met de Easy Pocket pocketveermatras.

Beste matras: zijslaper

Een ander type slaper is de zijslaper. Deze mensen slapen op hun zij. Er zijn ook erg veel mensen die ervoor kiezen om op deze manier te slapen, mogelijk zelfs nog meer dan mensen die kiezen voor het slapen op hun buik. Ook als zijslaper heb je een goede matras nodig. Hieronder staat dan ook de beste matras voor zijslapers.

Matras Emma Original

beste-matras-mt-emma-foam

Deze matras mag aardig wat kosten, maar daar pluk je dan ook zeker de vruchten van. De kwaliteit van de Emma Original is namelijk meer dan uitstekend. Het is zelfs zo dat deze matras meermaals is uitgeroepen tot het beste product. Zowel bij de consumentenbond als bij de tests voor het product van het jaar is dit meerdere keren het geval geweest. Zo zie je dus meteen dat je kiest voor een kwalitatief sterke matras met de Emma Original matras. De matras is opgebouwd uit meerdere lagen en zorgt daardoor voor een perfecte ondersteuning van je ruggengraat. Ondanks dat de matras erg veerkrachtig is zal het toch de ideale ondersteuning voor je lichaam blijven bieden en dat is ook precies wat nodig is. Als je als zijslaper dus nog op zoek bent naar een geschikte matras om op te slapen dan kan je een erg goede keuze maken met de Emma Original matras. 

Conclusie

Slapen doen we iedere dag en we proberen ook om iedere nacht weer genoeg en goed te slapen. De ene keer lukt dit wat beter dan de andere keer. Het behalen van een goede nachtrust begint al grotendeels bij het hebben van een goede matras. Een goede matras is erg belangrijk voor een goede nachtrust. Een goede nachtrust is op zijn beurt ook weer erg belangrijk voor veel dingen. 

Je zult met de nodige dingen rekening moeten houden als je een matras gaat kopen, want zo kom je tot de beste matras. Het is ook belangrijk om, als je eenmaal een goede matras gevonden hebt, deze goed te onderhouden. 

Er zijn verschillende type slapers. Dit heeft te maken met de houding waarin je slaapt. Zo zijn er bijvoorbeeld buikslapers, maar ook zijslapers. Welk type slaper je ook bent: het is belangrijk dat je een goede matras hebt. 

Zoals je hebt kunnen lezen begint het behalen van een goede nachtrust namelijk al bij het hebben van een goede matras. Maak daarom een verstandige keuze en kies voor de beste matras die er is. Zo kan je binnenkort genieten van een goede nachtrust en de voordelen daarvan.

Plaats een reactie

Meest recente berichten

Categorieën