Hoofdkussens Nekklachten | Welk hoofdkussen bij nekklachten?

Hoofdkussens nekklachten. Een goede nachtrust is van groot belang. Je gaat namelijk erg veel vervelende gevolgen ondervinden als je een slechte nachtrust hebt. Zo heb je bijvoorbeeld weinig energie om leuke dingen te doen. Het hebben van een slechte nachtrust kan ook andere gevolgen hebben. Je bent misschien wel eens wakker geworden met nekklachten. 

Als je te maken hebt met nekklachten, dan kan het behalen van een goede nachtrust erg moeilijk worden. Hoe je ook gaat liggen, je nek doet enorm veel pijn. Hierdoor heb je moeite met in slaap vallen. Dat is erg vervelend, want dit zal je erg veel kostbare uren aan slaap kosten. 

Ook heb je er overdag veel last van. Je bent namelijk niet zo vrij in je doen en laten als normaal gesproken. Je kan er gelukkig wel verandering in brengen door een geschikt kussen te nemen. Een goed hoofdkussen bij nekklachten is dan ook zeker een echte aanrader.

Hoofdkussens nekklachten geschikt kussen

Het belang van een goed kussen

Je zult misschien niet meteen denken aan hoe belangrijk een kussen is. In eerste instantie denk je meer aan het feit dat het gewoon lekker ligt. Een kussen hoort uiteraard ook lekker te liggen. Dit is alleen niet de enige functie die je kussen moet hebben. Het kussen moet namelijk genoeg ondersteuning bieden. 

Overdag dragen je nek en schouders het gewicht van je hoofd. Als je ligt te slapen is dit niet het geval. Het gewicht van je hoofd moet dan nog steeds gedragen worden. Er is dus iets nodig wat ervoor zal zorgen dat de taak van je nek en schouders overgenomen wordt. Je kan hier dus voor zorgen door een goed kussen te kopen. 

Zo geniet je van de ideale ondersteuning tijdens het slapen. Je zult merken dat je er een erg goede nachtrust van zult krijgen. Bovendien verklein je de kans op nekklachten op deze manier ook. 

hoofdkussens-nekklachten-nekklachten

Zoals je ziet in de afbeelding hierboven zijn er twee rode gebieden aan te merken. Dit komt omdatde man in de afbeelding niet in één rechte lijn ligt. Het is namelijk belangrijkrijk dat je nek de juiste ondersteuning klrijgt als je ligt waardoor je wervel in één rechte lijn ligt. Het is dus belangrijk om hier op te letten wanneer je een nieuw kussen aanschaft!

Kies een kussen dat past bij je slaaphouding

Iedereen slaapt op zijn of haar eigen manier. Je zult merken dat iedereen een andere slaaphouding heeft in bed. Het kussen dat je kiest moet hier dan ook op aansluiten. Zo moet je als buikslaper, rugslaper en zijslaper kiezen voor een kussen dat gemaakt is voor die slaaphouding. Dit heeft namelijk weer te maken met de ondersteuning die het kussen zal bieden. 

Iedere slaaphouding vergt namelijk een andere stevigheid van het kussen. Door een kussen te kiezen dat bij je slaaphouding past, kan je dus met een gerust hart gaan slapen.

Hoofdkussens nekklachten Slapend

Mogelijke oorzaken voor nekklachten na het slapen

Je bent vast wel eens wakker geworden met een pijnlijke nek. Je bent ook zeer zeker niet de enige die hier wel eens last van heeft gehad. Nekklachten na het slapen komen namelijk best veel voor. Dat is eigenlijk best vreemd als je er beter over na gaat denken. 

Als veel mensen er last van hebben, dan is er vast ook wel een oplossing te vinden. Die oplossing is er ook zeker. Toch lijken veel mensen de weg naar de oplossing nog altijd niet gevonden te hebben. Hoe dat kan zal altijd een raadsel blijven. 

Het krijgen van nekklachten na het slapen kan verschillende oorzaken hebben. Om jouw nekklachten op te lossen zul je dus eerst moeten weten wat voor jou de oorzaak is. De oorzaken voor nekklachten staan hieronder voor je op een rijtje.

Het gebruiken van een verkeerd kussen

Zoals eerder gezegd wordt het belang van een goed kussen onderschat. Een slecht kussen kan er namelijk voor zorgen dat je nekklachten krijgt. Hier zit je natuurlijk niet op te wachten. Het heeft allemaal te maken met de hoogte van het kussen. 

Zowel een te hoog als een te laag kussen is niet erg ideaal om te gebruiken. Er is dan namelijk sprake van een verkeerde belasting van je nek. Hierdoor kan er spierverkramping in je nek ontstaan. Je nekholte moet voldoende ondersteuning krijgen van het hoofdkussen. Het is dus belangrijk dat je het kussen op de juiste manier positioneert.

Hoofdkussens nekklachten Verkeerd kussen

Slapen in de verkeerde houding

Een verkeerde houding kan ook zorgen voor het ontstaan van nekklachten na het slapen. De totale ergonomie van je lichaam is erg belangrijk als je gaat slapen. Een paar uur verkeerd liggen kan dan ook al erg vervelende gevolgen hebben. Zelfs als je een goed kussen gebruikt kunnen er nog klachten ontstaan. 

Wil je meer weten over het hebben van een goede slaaphouding? Bekijk dan ons artikel over de slaaphouding! Hier vind je alle informatie die je nodig hebt over de verschillende slaaphoudingen die we als mens kunnen hebben.

Goede kussens om te gebruiken bij nekklachten

De zoektocht naar een goed kussen kan nog best lastig zijn. Het aanbod aan kussens is namelijk erg groot. Als je niet precies weet wat je nodig hebt, dan kan het al helemaal een lastig verhaal worden. Toch wil niemand te maken krijgen met vervelende nekklachten. Het is dan ook belangrijk om wel goed te zoeken naar een geschikt hoofdkussen. Om je een handje te helpen, hebben we enkele hoofdkussens voor je op een rijtje gezet. Door één van deze kussens te kiezen, zul je absoluut geen last meer hebben van nekklachten na het slapen. Uiteraard kan je ook nog kiezen voor een ander kussen. Deze kussens zullen je in ieder geval helpen bij het voorkomen van nekklachten.

Swiss Bed Hoofdkussen

Hoofdkussens nekklachten Swiss Bed kussen

Productspecificaties

 • Stevigheid: Medium
 • Gescikt voor: Rugslapen | Zijslaper | Buikslaper
 • Afmetingen: 50 x 70 cm
 • Materiaal vulling: Traagschuim / Synthetisch
 • Ergonomisch, Anti-allergie kussen

Het Swiss Bed hoofdkussen heeft een speciale memery foam vulling. Met zijn Air cell technology foam biedt het kussen optimale comfort en stevigheid die jij nodig hebt om een goede nachtrust te ervaren. Het kussen is geschikt voor elke slaaphouding  en zorgt voor een ideale verdeling van het lichaamgewicht. Hierdoor draagt het Swiss Bed hoofdkussen bij aan een gezonde bloedsomloop en vermindert het pijn in de nek en schouders. 

De Blue Zero Technology zorgt voor een optimale ventilatoe van het kussen waardoor het ook bij warmere nachten te gebruiken is. Het Swiss Bed kussen in omhulst door een afneembare bamboe buitenhoes welke wasbaar is op 30 graden en zelfs geschikt is voor drogers! Het kussen is aan de zijkant afgewerkt met mesh stof. Dit zorgt voor de juiste luchtcirculatie. 

Swiss bed kussen is geschikt voor mensen met een allergie voor stof en/ of huisstofmijt. Ook is het hypoallergeen getest waardoor het veilig is voor de meest gevoelige soorten huid. Door de vormvastheid van het kussen is het uitermate geschikt voor elke slaaphouding. Dit is het kussen dat ervoor zorgt dat iedereen lekker kan slapen! 

Slaapcity Hoofdkussen

Hoofdkussens nekklachten Slaapcity Dons Hoofdkussen

Productspecificaties

 • Stevigheid: Medium
 • Gescikt voor: Rugslapen | Zijslaper | Buikslaper
 • Afmetingen: 70 x 50 cm
 • Materiaal vulling: Dons
 • Anti-allergie kussen

Kussen nummer 2 is het Slaapcity Dons Hoofdkussen. Dit kussen is zo zacht als dons maar zo schoon als katoen. Doordat de vulling van dons is, voelt het kussen een gevoel van pure luxe wat ervoor zorgt dat jij nog lekkerder op het kussen ligt. De tijk van het kussen is gemaakt van sythetisch materiaal wat extra stevig maakt. Het gewicht is alleen wat meer dan het vorige kussen met 1200 gram. Het kussen is antiallergisch. Erg fijn is het feit dat het kussen een goede ondersteuning biedt aan elk type slaper. 

Als je dit kussen gebruikt zul je minder last hebben van nekpijn, schouderpijn, hoofdpijn en slapeloosheid. Zowel tijdens de zomer als de winter is dit een erg fijn kussen om te gebruiken. In de zomer zal het kussen koel aanvoelen, terwijl het in de winter juist zal zorgen voor warmte. Snurken is door dit kussen ook verleden tijd, want het zorgt namelijk voor een betere ademhaling tijdens het slapen. Je zult altijd uitgerust wakker worden dankzij dit kussen. Het kussen corrigeert namelijk je slaaphouding en hierdoor ben je altijd uitgerust als je wakker wordt.

Het grote voordeel van dit kussen is dat het kussen uit 3 compartimenten bestaat. Hierdoor kun je zelf de stevigheid en hoogte van je kussen bepalen. Slaapcity gaat voor een 100% tevredenheidsgarantie waardoor jij het kussen 30 dagen gratis kunt uitproberen. Maar geloof me, dit kussen stuur jij niet terug na 30 dagen. Mocht er onverhoopt toch aan de hand zijn, dan heb je ook nog eens standaard 5 jaar garantie op het kussen!

Tempur Original Queen hoofdkussen

Hoofdkussens nekklachten TEMPUR Original Queen Hoofdkussen

Productspecificaties

 • Stevigheid: Medium / Stevig
 • Gescikt voor: Zijslaper | Buikslaper
 • Afmetingen: 31 x 61 cm
 • Materiaal vulling: Traagschuim
 • Anti-allergie kussen

Een ander erg geschikt kussen is het TEMPUR Original Queen Hoofdkussen. Dit kussen zorgt voor een perfecte ondersteuning en verlichting van de nek- en schouderspieren. Het kussen vormt zich namelijk volledig naar je nek en hoofd. Het is belangrijk om te weten dat de kern van het kussen niet gewassen mag worden

De hoes van het kussen mag wel gewassen worden tot een temperatuur van 60 graden. Je kunt de hoes van het kussen verwijderen om zo het materiaal te laten luchten. Met een goed uitgewrongen doek mag je het materiaal schoonmaken. Om te voorkomen dat er vochtvorming plaatsvindt zal het kussen regelmatig geventileerd moeten worden. 

Het kussen is hypoallergeen en bestand tegen huisstofmijt. De vulling van het kussen is van traagschuim en heeft een gewicht van 1200 gram. Met de juiste behandeling kan je erg lang van dit geweldige kussen genieten.

Best Life Hoofdkussen Nekklachten

Hoofdkussen nekklachten Best Life Hoofdkussen nekklachten

Productspecificaties

 • Stevigheid: Medium
 • Gescikt voor: Zijslaper | Buikslaper
 • Afmetingen: 34 x 63 cm
 • Materiaal vulling: Traagschuim
 • Ergonomisch, Anti-allergie kussen

Het Best Life hoofdkussen heeft op het moment van schrijven een beoordeling van 4,6 sterren van de 5 sterren die vergeven kunnen worden op bol.com. Om die reden mag dit kussen ook zeker niet ontbreken in dit lijstje. Het Best LIfe kussen is speciaal ontwikkeld voor mensen met nekklachten en rugpijn. Dat is ook te zien aan de vorm van het hoofdkussen. Met zijn ergonomisch ontwerp zorgt het voor de optimale ondersteuning van jouw wervelkolom

Het traagschuim kussen heeft een drukverlagende werking wat de bloedomloop stimuleert en je lichaam goed ontlast. De makers van Best Life hebben zorgvuldig onderzoek gedaan naar een van de meest voorkomende slaapklachten, namelijk rugklachten en nekklachten. Op basis van deze informatie hebben zij, in samenwerking met verschillende slaapexperts en orthopedische experts dit kussen ontwikkeld. Bij het gebruik is het verschil direct merkbaar.

Goed om te weten is dat je op dit hoofdkussen van Best Life nu 30 nachten mag proefslapen én dat je twee jaar garantie krijgt op het kussen. Daarnaast krijg je als bonus een e-book waarin je 9 slaaptips krijgt voor een betere nachtrust. 

Conclusie

Nekklachten zijn erg vervelend om te hebben. Als je er last van hebt, zul je al snel merken hoeveel je je nek eigenlijk gebruikt op een dag. Het is dan ook erg belangrijk om zo snel mogelijk je nekklachten te laten verdwijnen. Hiervoor zul je wel eerst de oorzaak moeten weten. Vaak is de oorzaak te vinden bij je slaap. 

Veel mensen onderschatten de waarde van een goed een kussen. Het hebben van een goed kussen is erg belangrijk bij het voorkomen van nekklachten. Kies dus een hoofdkussen dat je tegen de nekklachten beschermen kan. 

Een andere oorzaak kan zijn dat je een verkeerde houding hebt tijdens het slapen. Mensen nemen vaak erg veel verschillende houdingen aan tijdens het slapen. De kans is dan ook vrij groot dat je in een niet zo prettige houding komt te liggen. In principe zul je denken dat dit niet veel kwaad kan, maar dat kan het dus wel. Je nek krijgt dan namelijk niet de juiste ondersteuning en dus zal je de volgende ochtend wakker worden met een erg pijnlijke nek. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. 

Om nekklachten te voorkomen is het allereerst al belangrijk om een goed hoofdkussen te hebben. Dit draagt namelijk al bij aan het hebben van een goede slaaphouding. Een goed hoofdkussen is niet te hoog en ook niet te laag. Dit zorgt er namelijk voor dat je wervelkolom en nekwervels goed uitgelijnd liggen. Je zal hierdoor een stuk comfortabeler slapen en ’s nachts ook minder vaak wakker worden. 

Het aanbod aan kussens is erg groot. Hierdoor is het moeilijk om een geschikt hoofdkussen bij nekklachten uit te zoeken. In dit artikel staan vier erg geschikte kussens. Binnenkort heb jij geen last meer van nekklachten na het slapen. Je leven kan er stukken beter uit komen te zien.

Welk hoofdkussen heeft jou het meeste geholpen? Of heb je andere tip die de nekklachten verminderen? Laat het weten in de reacties.

Plaats een reactie

Meest recente berichten

Categorieën