Als buikslaper goed de nacht door met deze 5 kussens

Een lange dag werken kan er flink in hakken. Je bent dan ook toe aan de nodige rust. Na het werk moet je echter nog veel meer doen. Denk bijvoorbeeld eens aan het huishouden. Je kan het huishouden niet laten lijden onder het feit dat je een druk werkleven hebt. 

Eigenlijk ben je na je werkdag dus nog steeds bezig met werk, maar dan huishoudelijk werk. Uiteindelijk zal altijd de dag tot zijn einde komen. Het mag dan even geduurd hebben, maar je kan eindelijk je bed opzoeken. Je wil dan niets liever meer dan een nacht goed en lang slapen. 

Het klinkt makkelijk en dat kan het in de praktijk ook wel zijn. Toch zijn er mensen die met problemen te maken krijgen tijdens het slapen. Veel van deze problemen kan je gelukkig wel oplossen. De reden voor het probleem tijdens je slaap kan iets heel anders zijn dan je in eerste instantie gedacht zult hebben. 

Zo is het materiaal dat je gebruikt tijdens je slaap belangrijker dan je denkt. Het heeft een groot aandeel in hoe goed jij de nacht door kunt komen. Denk bijvoorbeeld eens aan je kussen. In dit artikel vind je de 5 beste kussens voor buikslapers. Lees dus snel verder en ontdek alles wat je moet weten over deze kussens.

Het belang van een goede nachtrust

Een goede nachtrust is erg belangrijk. Je merkt na één nacht wat minder slapen al wat voor effecten dit heeft. Als dit vaker het geval is dan kan je al wel bedenken wat de gevolgen dan zullen zijn. 

Beste hoofdkussens voor buikslapers - Gapen

Het is daarom ook belangrijk dat je genoeg slaapt en ook goed slaapt. Je zult namelijk merken dat je leven er dan ineens een stuk beter uit komt te zien. Denk bijvoorbeeld aan dingen zoals je humeur. Je hebt ineens een veel beter humeur als je beter slaapt. Ook zul je veel minder vermoeid zijn als je genoeg slaapt. Als je een tijdje niet zo goed slaapt dan zul je dus moeten proberen om hier zo snel mogelijk verandering in te brengen. 

Het voorkomen van de vervelende gevolgen blijft altijd nog beter dan het genezen ervan. 

Het belang van een goed kussen

Een goede nachtrust krijg je door een combinatie van bepaalde factoren. Het materiaal is een factor waar mensen vaak geen rekening mee houden. Het hebben van een goed kussen draagt bijvoorbeeld ook bij aan een goede nachtrust. Hierbij is het ook belangrijk dat het kussen aansluit bij de manier waarop je slaapt. 

Het kussen dient er in ieder geval voor om genoeg ondersteuning te bieden. Overdag zal het gewicht van je hoofd door je nek gedragen worden. Tijdens de nacht moet het kussen deze taak overnemen. 

Als je een slecht kussen hebt dan zul je dit ook merken, want de kans is vrij groot dat je er nekpijn aan over zult houden. Dit is natuurlijk erg vervelend en dat is dan ook waarom je een goed kussen moet hebben.

Beste hoofdkussens voor buikslapers - nekklachten

De 5 beste kussens voor buikslapers

Zoals je misschien wel weet zijn er verschillende manieren waarop mensen slapen. Je hebt mensen die slapen op hun rug, mensen die slapen op hun zij en mensen die slapen op hun buik. 

Het is belangrijk dat je kussen aansluit bij de manier waarop je slaapt. Dit is namelijk van belang voor de juiste ondersteuning tijdens het slapen. Als je een buikslaper bent dan ben je hier op de juiste plek. 

Hieronder staan namelijk de 5 beste kussens voor buikslapers voor je op een rijtje. Als je als buikslaper nog op zoek bent naar een goed kussen dan staat hieronder misschien wel het ideale kussen voor je. Lees snel verder en misschien slaap jij binnenkort wel op één van deze kussens.

Kussen 1 – Swiss Box kussen

Beste hoofdkussens voor buikslapers - Swiss Box Hoofdkussens

Dit allereerste kussen is meteen een kussen die niet zoveel bekendheid geniet maar wel erg goed is ontvangen door de gebruikers! Dit kussen is geschikt voor elke slaappositie omdat de vulling aanpasbaar is. Hiermee kun je zelf de hardheid en de juiste ondersteuning bepalen zodat het kussen zich aan elke slaaphouding aanpast. 

Het Swiss Box Hoofdkussen is een anit-allergisch hoofdkussen dat ook geschikt is voor mensen met nekklachten. Het kussen is gemaakt van polysester en is geschikt om in de wasmachine te doen. De wasmachine kan op 60 graden zodat je weer een fris en schoon kussen hebt om op te slapen. De tijk van het kussen is van 100% katoen en is voorzien van een luxe bies. Verder bestaat de vulling uit een speciale holle vezel die zorgen voor de speciale eigenschappen van het kussen. 

Het Swiss Box Hoofdkussen is te verkrijgen in een set van twee. Mocht je op zoek zijn naar een goed kussen voor buikslapers, dan ben je met deze set voordelig uit. 

Productspecificaties

Stevigheid: Medium
Geschikt voor: Buikslaper | Zijslaper | Rugslaper
Afmetingen: 50 x 60 cm
Materiaal vulling: Polyester
Anti-allergie kussen, Anti-nekpijn

Kussen 2 – Slaapcity Hoofdkussen

Beste hoofdkussens voor buikslapers - Slaapcity

Het Slaapcity hoofdkussen is een kussen dat voor elke slaaphouding te gebruiken is. Het is een orthopedisch ontwikkeld kussen dat nekklachten voorkomt. Een chiropractor met meer dan 6 jaar ervaring heeft dan ook meegeholpen aan de ontwikkeling van dit kussen. Dit zorgt ervoor dat het kussen altijd en ongeacht welk type slaper je bent, jij de juiste ondersteuning krijgt.

Het Slaapcity hoofdkussen is gemaakt van speciaal traagschuim met een hoge densiteit. Hierdoor behoudt het jarenlang zijn speciale vorm. De kussensloop van het kussen is gemaakt van 80% katoen en 20% polyester. Hierdoor voelt het kussen zijdezacht aan en voelt het als pure luxe. De tijk van het kussen is afneembaar en wasbaar op maximaal 30 graden Celcius.

Het kussen is het hele jaar te gebruiken en heeft een uitstekende vochtabsorptie. In de zomermaanden heb je dus een koel en droog kussen en in de winter voelt het kussen warm aan.

Slaapcity streeft een 100% tevredenheid na waardoor jij het kussen 30 dagen kunt testen. Bevalt het niet, dan kun je het kussen gratis retourneren en krijg je het aankoopbedrag weer op rekening teruggestort. Verder geeft Slaapcity op het kussen 5 jaar garantie op het traagschuim Is het niet meer in originele vorm? Dan kun je contact opnemen en ontvang je kosteloos een nieuw kussen.

De reacties van andere gebruikers zijn veelal positief. Zij noemen met name het verhelpen van nekklachten als één van de meest positieve punten! Het kussen voelt fijn aan en geeft een goede ondersteuning voor de nek. Wel is het even wennen om op dit kussen te slapen. Dit komt door de golven die op het kussen zitten. Een groot nadeel aan het kussen is dat je zó lekker ligt dat je moeite zult hebben met opstaan.

Productspecificaties

Stevigheid: Medium
Geschikt voor: Rugslaper | Zijslaper | Buikslaper
Afmetingen: 50 x 70 cm
Materiaal vulling: Traagschuim / Synthetisch
Ergonomisch, Anti-allergie kussen

Kussen 3 – Swiss Bed Hoofdkussen 

Beste hoofdkussens voor buikslapers - Swiss Bed

Het Swiss Bed hoofdkussen heeft een speciale memery foam vulling. Met zijn Air cell technology foam biedt het kussen optimale comfort en stevigheid die jij nodig hebt om een goede nachtrust te ervaren. Het kussen is geschikt voor elke slaaphouding  en zorgt voor een ideale verdeling van het lichaamgewicht. Hierdoor draagt het Swiss Bed hoofdkussen bij aan een gezonde bloedsomloop en vermindert het pijn in de nek en schouders. 

De Blue Zero Technology zorgt voor een optimale ventilatoe van het kussen waardoor het ook bij warmere nachten te gebruiken is. Het Swiss Bed kussen in omhulst door een afneembare bamboe buitenhoes welke wasbaar is op 30 graden en zelfs geschikt is voor drogers! Het kussen is aan de zijkant afgewerkt met mesh stof. Dit zorgt voor de juiste luchtcirculatie. 

Het Swiss bed kussen is geschikt voor mensen met een allergie voor stof en/ of huisstofmijt. Ook is het hypoallergeen getest waardoor het veilig is voor de meest gevoelige soorten huid. Door de vormvastheid van het kussen is het uitermate geschikt voor elke slaaphouding. Dit is het kussen dat ervoor zorgt dat iedereen lekker kan slapen!

Productspecificaties

Stevigheid: Medium
Geschikt voor: Rugslaper | Zijslaper | Buikslaper
Afmetingen: 50 x 70 cm
Materiaal vulling: Traagschuim / Synthetisch
Ergonomisch, Anti-allergie kussen

Kussen 4 – Emma kussen

Beste hoofdkussens voor buikslapers - Emma kussen

Het merk Emma is natuurlijk bekend om zijn zeer aangename matrassen. Maar wist je dat zij ook kussens verkopen? Op zich logisch na het succes van de matrassen die zij leveren!

Het Emma kussen is een kussen dat geschikt is voor elke slaaphouding. Zowel rug-, zij- als buikslapers zullen een heerlijke nachtrust hebben met dit kussen. Waardoor dit kussen zich geschikt maakt voor elke slaaphouding is dat je de hoogte van het kussen zelf kunt regelen! Het kussen is opgebouwd in verschillende lagen die jij naar eigen behoefte dus zelf kunt samenstellen. 

Het Emma kussen bestaat uit drie lagen. De ZeroGravity schuimlaag is de bovenste laag en zorgt voor een ondersteunend gevoel. De Airgoceel schuim laag is de middelste laag en zorgt voor de optimale slaaptemperatuur. Dit komt omdat deze laag zacht is en ultra-ademend. De derde laag is van iets zachter materiaal. Deze viscoelastische schuimlaag zorgt voor een perfecte hoofd- en nekondersteuning. Dit alles zit verpakt in een verkoelende hoes die je kussen koel houdt.

Emma heeft, net als bij de matrassen, de Emma belofte. Dit bestaat uit de 100 nachten proefslapen om te testen of dit Emma kussen voor jou ook zorgt voor een geweldige nachtrust. Mocht om wat voor reden dan ook het kussen niet voldoen aan je verwachtingen, dan hebben zij de niet tevreden, geld terug garantie. Zij storten dan het volledige aankoopbedrag zonder reden terug op je rekening.  

Productspecificaties

Stevigheid: Stevig
Geschikt voor: Rugslaper | Zijslaper | Buikslaper
Afmetingen: 70 x 40 cm
Materiaal vulling: Schuim
Anti-allergie kussen

Kussen 5 – M Line Athletic Pillow

Beste hoofdkussens voor buikslapers - Mline Athletic Pillow

Nog een ander bedrijf dat bekend staat om goede matrassen is M Line. Het kussen van M Line laat misschien de wenkbrauwen wat fronzen wanneer je de vorm ziet van het kussen. Uiteraard hebben een stel knappe koppen hier uitvoering onderzoek naar gedaan.

Het M Line Athletix Pillow heeft een unieke vlindervorm die ervoor zorgt dat je hoofd precies in het midden komt te liggen. Het kussen heeft een nekuitsparing waardoor je nek vrij ligt en je zenuwen en bloedvaten ontzien worden tijdens het liggen. Het kussen dankt zijn naam aan sporters die dit als een van de meest gewaardeerde eigenschappen vinden, vandaar Athletic Pillow.

De holling van het kussen zorgt ervoor dat je hoofd recht en stabiel blijft liggen. Je schouders worden iets omhoog gehouden door dit kussen wat voor rugslapers zeker van waarde is. Door de schouderuitsparing blijft je nekwervel recht en wordt je hoofd optimaal ondersteund door het kussen. 

Het M Line Athletic Pillow is gemaakt van een speciaal soort traagschuim, ook visco-elastisch schuim genoemd. Dit vormt zich helemaal naar je hoofd. Het opencellig schuim zorgt samen met de ventilatiekanalen voor de juiste ventilatie en hygiëne. 

Hoewel het kussen met €119,25 wel aan de dure kant is, zijn de reviews van anderen lovend over het kussen! Mensen vinden het kussen prettig liggen en fijn aanvoelen. Anderen die nekklachten hadden zweren bij dit kussen. Het is wel even wennen aan de nieuwe vorm van het kussen, maar eenmaal gewend is iedereen tevreden.

Productspecificaties

Stevigheid: Medium/ Stevig
Geschikt voor: Rugslaper | Zijslaper | Buikslaper
Afmetingen: 50 x 35 cm
Materiaal vulling: Traagschuim
Ergonomisch, Anti-allergie kussen

Conclusie

Goed en genoeg slapen is erg belangrijk. Je zult merken dat hoe langer je slecht slaapt, hoe slechter je je gaat voelen. Daarom moet je hier zo snel mogelijk verandering in brengen. 

Een goed kussen draagt bij aan het behalen van een goede nachtrust. Het is hierbij ook belangrijk dat het kussen aansluit bij de manier waarop jij slaapt. Voor buikslapers zijn er meer dan genoeg geschikte kussens te vinden. De vijf kussens uit dit artikel zijn ook zeker erg geschikt om te gebruiken als buikslaper. 

Het fijne aan een kussen voor buikslapers is dat deze vaak erg zacht zijn en ook erg licht aan zullen voelen. Zorg dus voor een goede nachtrust door gebruik te maken van een kussen dat aansluit bij jouw manier van slapen.

Plaats een reactie

Meest recente berichten

Categorieën