Uitgerust wakker worden? Oordoppen op maat helpen

Wat zeg je? Sorry, kun je dat nog eens herhalen? Veel mensen denken dat oordoppen alleen bedoeld zijn om muziek te luisteren of je oren tijdens een knallend feestje te beschermen. Niets is minder waar. Je hebt namelijk ook oordoppen op maat om mee te slapen. Voor sommigen is dit echt een uitvinding. Heb jij ook altijd last van een snurkende man of vrouw naast je? Of beginnen de buren om 7 uur in de ochtend met verbouwen? Dan lijkt het mij een goed plan om dit artikel eens door te lezen. Hierin lees je hoe oordoppen op maat slapen kan verbeteren. Daarnaast bespreken we ook een paar veel voorkomende problemen waarbij oordoppen op maat een uitkomst kunnen zijn. Laten we beginnen. 

Waarom kunnen wij soms niet slapen?

Soms kun je heel erg jaloers zijn op mensen die overal kunnen slapen. De een valt waar dan ook binnen een paar minuten in slaap, terwijl de ander doodse stilte, een eigen kussen en een donkere kamer nodig heeft om überhaupt te proberen te slapen. Wat een luxeleven eigenlijk. Als je in de pauze op werk even een powernap nodig hebt is dat echt een uitkomt. Helaas zijn er meerdere redenen waarom wij soms niet kunnen slapen. Of nou ja, meerdere, ik kan beter zeggen; heel veel redenen. Bijna iedereen heeft wel een andere reden of omgeving waardoor ze niet kunnen slapen. 

Een oncomfortabel bed

Een grote oorzaak van slecht of niet slapen is het liggen in een verkeerd bed. Het bed is voor jou bijvoorbeeld te hard of juist te zacht. Vooral als je in een vreemd bed ligt heb je een slechtere nachtrust. Als je op vakantie bent slapen de meeste mensen de eerste nacht slecht. Dit, omdat ze simpelweg even moeten wennen. Een goed kussen om op te slapen is ook echt een must wil je een goede nachtrust hebben. 

Een storende omgeving

Onze omgeving is ook veel bepalen voor het wel of niet goed kunnen slapen. Dit kan te maken hebben met het licht, met de temperatuur, maar vooral ook met geluid. Je hebt net al een paar voorbeelden kunnen lezen van geluiden die ons wakker kunnen houden. Denk aan een gezellige buur die maar al te graag in huis wil klussen of iemand die tot midden in de nacht een feestje geeft. Hierdoor heb je vaak ook niet genoeg slaap. Een andere vorm van geluidsoverlast is bijvoorbeeld het gesnurk van een partner. Het liefst lig je lekker samen in bed, maar voor sommige stellen is het geluidsoverlast zo storend dat ze niet eens meer in hetzelfde bed kunnen liggen. Gelukkig hebben we hier een oplossing voor in dit artikel.

Waarvoor kun je oordoppen gebruiken?  

Het hoofddoel van oordoppen is het dempen van het geluid. Dag en nacht krijgen we geluiden binnen. Soms te hard, soms gewoon irritant en soms als we het niet willen. In de intro van deze tekst heb je al kunnen lezen dat oordoppen gebruikt worden op evenementen zoals festivals. Daar staat de muziek natuurlijk superhard. Ook worden er veel oordoppen gebruikt door mensen die in de bouw werken. Vaak zie je ze aan de slag met een grote koptelefoon op als gehoorbescherming. Over het beschermen van onze oren zullen we het zo nog wat uitgebreider gaan hebben.  

Oordoppen op maat - Numsy Earplugs toepassingen

Oordoppen om te slapen

Oordoppen worden ook gebruikt zonder dat je aan het werk bent of op een festival staat, zelfs als je helemaal niet aan het doen bent. Je gebruikt ze namelijk tijdens het slapen. Wellicht ben je niet gewend om oordoppen te dragen als je in bed ligt, maar misschien wel als je in het vliegtuig zit en probeert te slapen. In het vliegtuig zijn er namelijk ontzettend veel geluiden die je kunnen storen tijdens het slapen. Een vervelende ruis van de motoren of het geluid van verschillende alarmpjes of signalen. Oordoppen kun je dus gebruiken om het omgevingsgeluid te dempen.  

Waarom zijn oordoppen belangrijk?

Oordoppen zijn een echte uitkomst op het gebied van onze oren beschermen. Onze oren zijn namelijk ontzettend kwetsbaar. Meestal kunnen we geluiden onder de 80 decibel prima aan. Al het geluid dat daarboven komt wordt al als storend ervaren en kan ons gehoord beschadigen als we er lang aan blootgesteld worden. Alle dagelijkse geluiden zoals het afgaan van de wekker of geluid van auto’s in een drukke straat is geen probleem. Dit zit meestal tegen de 80 decibel aan. Geluiden van een mixer in de keuken of het schreeuwen en juichen in een stadion zijn al wel schadelijk voor onze oren. Deze geluiden zitten tussen de 85 tot 90 decibel.  

Gevolgen van gehoorschade

Gehoorverlies of tinnitus zijn veel voorkomende gevolgen van te veel blootstelling aan harde geluiden. Het is daarom des te belangrijker om je oren goed te beschermen met oordoppen. Waarschijnlijk zul je deze harde geluiden niet meemaken tijdens het slapen. Tenminste, dat hoop ik niet voor je. Toch zijn oordoppen ook heel belangrijk tijdens het slapen. Zeker als je wordt gestoord door een vervelende snurkende partner naast je. De oordoppen zorgen dat het gesnurk wordt gedempt. Sommige oordoppen op maat voor het slapen hebben zelfs een geluidsfilter die er wel voor zorgt dat je wekker nog makkelijk hoorbaar is. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je je verslaapt voor je werk of school. 

Oordoppen op maat - Numsy Earplugs voordelen

Voordelen van oordoppen op maat slapen  

Het grootste voordeel van met oordoppen op maat slapen is natuurlijk dat je geen last meer hebt van vervelende geluiden. Zowel omgevingsgeluid als snurkgeluid van degene naast je. Dat is waarvoor ze immers zijn bedoeld. Daarnaast zijn er ook nog andere bijkomende voordelen die het dragen van oordoppen wat interessanter maken. Hieronder zijn een paar van deze voordelen te vinden. 

Goede pasvorm

Oordoppen op maat passen perfect in je oor. Vaak zijn ze wat flexibel waardoor deze goed naar je oor kunnen vormen. Hierdoor voel je geen druk in en op je oor. Misschien ben je wel is met oordopjes van een koptelefoon in slaap gevallen. Als je dan wakker wordt heb je vaak best wat oorpijn. Dit komt doordat het harde oordopjes zijn en niet speciale oordoppen op maat voor het slapen. Een ander voordeel wat hangt aan een goede pasvorm is dat het je geen afgesloten gevoel geeft. Dit kan een beetje voelen alsof je oren dicht zitten net zoals in een vliegtuig bij het snelle opstijgen. 

Duurzaamheid

Ook zijn oordopjes voor het slapen erg klein en steken ze niet uit je oor. Vooral voor de slapers onder ons die vaak op hun zij liggen is dit echt een uitkomst. Zo kun je gemakkelijk met je hoofd op het kussen blijven liggen zonder het oordopje te voelen zitten. Oordopjes op maat zijn daarnaast ook erg duurzaam. Je kunt ze namelijk wassen en hierdoor hergebruiken.  

Oordoppen op maat - Numsy Earplugs Ervaar het zelf

Zijn oordoppen gevaarlijk met slapen?

Je kunt met een gerust hart elke nacht met oordoppen slapen. Deze zijn namelijk niet schadelijk voor je oren. Natuurlijk alleen als je oordoppen op maat gebruiken en niet oordopjes voor muziek. Zolang je de oordopjes goed schoonhoudt en denkt aan de hygiëne kun je hier prima dagelijks gebruik van maken. Mocht je last hebben van een oorontsteking, dan is het wel aan te raden ze even niet te dragen. Dit zodat je oor kan herstellen. 

De beste oordoppen op maat om te slapen 

Ben je wel fan van een feestje, maar ben je ook erg gesteld op een goede nachtrust? Dan zijn de Numsy Earplugs ideaal voor jou. Deze oordopjes zijn vervormbaar naar jouw oren, zodat je zonder enige hinder heerlijk kunt slapen. Je ontvangt 3 paar oordopjes, zodat niet alleen jij maar bijvoorbeeld ook je kindje goed kan slapen. Daarnaast kun je de oordopjes ook perfect gebruiken in het vliegtuig of bijvoorbeeld tijdens het zwemmen. De Numsy Earplugs zijn wasbaar, waardoor je deze keer op keer hygiënisch kunt hergebruiken. Zo kun je lekker in slaap vallen en weet je zeker dat je je oren goed beschermd. 

Oordoppen op maat - Numsy Earplugs siliconen oordoppen

Waarom kun jij niet goed slapen? Laat het ons weten in de reacties. Bescherm niet alleen je nachtrust maar ook je gehoor   

Plaats een reactie

Meest recente berichten

Categorieën