Snurken oplossen: zo slaap je weer als een roosje

Kun je er niet meer tegen? Ben je het gesnurk van je partner helemaal zat? Welkom bij de club. Een klein snurkje hier en daar kan geen kwaad, maar zo hard snurken dat je er niet meer van kunt slapen is wel erg vervelend. Stoppen met snurken is alleen makkelijker gezegd dan gedaan. De een kan dit zelf en de ander heeft hier hulp bij nodig. Hoe je snurken oplossen moet, lees je in dit artikel. Ook gaan we kijken naar de gevolgen die snurken met zich mee brengt en wat snurken nu precies is. Zo kun je het probleem bij de kern aanpakken en binnen no-time het snurken stoppen. Laten we beginnen. 

Snurken oplossen - snurken partner

Wat is snurken? 

Snurken herkennen we meestal aan een knorrend geluid dat iemand maakt tijdens het slapen. De een maakt een heel zacht brommend geluid, terwijl de ander met gemak de buren aan de overkant wakker kan maken. Vooral van deze harde snurkers wil je het snurken stoppen. Dit is namelijk niet alleen voor jou als partner slaap verstorend, maar ook voor de snurker zelf. Wat snurken nu precies is en waar het vandaan komt, is aan de hand van een kleine biologieles uit te leggen. Het komt namelijk allemaal uit ons lichaam. 

De luchtweg

Snurken ontstaat simpelweg door het vernauwt of verstopt raken van onze luchtweg. Dit kan tijdens het slapen gebeuren, maar er zijn ook mensen die standaard een vernauwde luchtweg hebben door bijvoorbeeld te grote amandelen. Deze mensen snurken over het algemeen wat sneller. Daarnaast kunnen onze luchtwegen ook vernauwd raken door bijvoorbeeld een allergie. Mensen die allergisch zijn voor pollen en hooikoorts hebben, daarvan zit de neus vaak verstopt. Ook zit er meestal slijm in de keel wat het ademen vermoeilijkt. Hierdoor wordt er vaak door de mond geademd, wat een grote oorzaak is voor snurken. 

Ontspanning

Om nog even terug te komen op de biologieles gaan we het hebben over de tong. Tijdens het slapen zijn we namelijk helemaal zen en relaxed, waardoor ook onze spieren ontspannen. Een van deze spieren is onze tong. Vooral als je op je rug ligt kan dit een belemmering zijn tijdens het slapen. Overigens gebeurt dit meestal bij mensen op latere leeftijd. Door het ontspannen van de tong glijdt deze wat meer achterin onze mond. Hierdoor is het begin van de luchtweg vernauwd en kan er door de trillingen van de tong tijdens het ademen een snurkgeluid te horen zijn. 

Negatieve gevolgen van snurken

Het lawaai wat snurken met zich mee kan brengen is al aardig negatief op zichzelf. Daarnaast zijn er nog een aantal andere negatieve gevolgen die het snurken oplossen een goed idee maakt. Dit zijn zowel geestelijke als lichamelijke ongemakken. Laten we maar gelijk beginnen om zo snel mogelijk aan de oplossing voor stoppen met snurken toe te komen. 

Lichamelijke klachten

Er zijn een aantal ziektes die gekoppeld zijn aan het leven van een snurker. Wellicht heb je eens gehoord van refluxziekte. Hierbij stroomt de maaginhoud naar de slokdarm waardoor je een maagbrand kunt krijgen. Dit is een ontzettend onprettig gevoel en gaat helaas gepaard met een verstoorde ademhaling tijdens het slapen. Je keel kan tijdens het snurken namelijk open- en dichtgaan waardoor een refluxziekte kan verergeren. Een ander lichamelijk gevolg kan een afsluiting van de halsslagader zijn. Dit kan weer in verband liggen met een hartritmestoornis en een hoge bloeddruk. De oorzaak hiervan is de trilling in de keel tijdens het snurken. 

snurken oplossen - medische klachten

Geestelijke klachten

Door het snurken word je, soms onopgemerkt, wakker gemaakt. Hierdoor wordt niet de volledige slaapcyclus vervuld en kom je dus ook niet volledig tot rust. Dit zorgt ervoor dat je de volgende dag ontzettend moe bent. Als dit vaker voorkomt, dan kan dit zelfs verergeren tot chronische vermoeidheid. Hierdoor kun je minder goed functioneren, kun je depressief worden, concentratieproblemen ontwikkelen en kampen met somberheid. Dat is niet echt een lekker vooruitzicht. Het snurken oplossen is daarom een belangrijke vervolg taak. 

Wat kun je zelf doen om te stoppen met snurken?

Om te beginnen wil je natuurlijk zelf iets kunnen doen om te stoppen met snurken. Snurken oplossen zal voor de een makkelijker gaan dan de ander. Vooral als je kampt met een lichamelijk probleem waardoor je snurkt, zal het wat lastiger gaan. Gelukkig is er voor iedereen een manier om snurken op te lossen.  

Een goede slaaphouding

Als je op je zij slaapt of op je buik slaapt zul je niet zo snel een snurker zijn. Dit komt omdat, wat we eerder hebben besproken, je tong dat niet zo snel achterin je mond kan zakken. Je hebt dan dus een betere luchtweg. Als je op je rug slaapt, dan heb je sneller de neiging om te gaan snurken. Door de zwaartekracht en het ontspannen van de spieren valt je tong meer in je keel. Een van de makkelijkste manieren hoe je snurken oplossen kunt is een andere slaaphouding aan te nemen. Uiteraard is het moeilijk in de gaten te houden hoe je tijdens je slaapt ligt. Mocht je dus proberen op je zij te liggen, dan kun je achter je rug een item leggen zoals een balletje. Mocht je dan op je rug rollen zul je gelijk teruggaan op je zij, omdat het balletje niet prettig ligt. 

beste-matras-slapend-in-bed

Je gezondheid

Je gezondheid speelt een grote rol bij het wel of niet snurken. Mensen met overgewicht snurken eerder dan iemand met een gezond gewicht. Dit komt omdat er meer vet rond de keel zit en hierdoor dus ook de luchtweg wordt vernauwd als je overgewicht hebt. Wat nog meer invloed heeft op je gezondheid en zo ook op jouw of je partners snurkprobleem is het gebruik van alcohol. Door het drinken van alcohol ontspannen je spieren meer dan normaal en valt automatisch je tong verder in je mond. Dit verklaart ook dat mensen die terugkomen van een avondje stappen vaak ontzettend snurken, terwijl ze dit normaal niet doen. Het is dus belangrijk om je gezondheid goed in de gaten te houden en snurken oplossen kan dus ook door minder alcohol te drinken. 

Snurken stoppen hulpmiddelen

Mocht het veranderen van je slaaphouding of het aanpassen van je eetpatroon of algehele gezondheid niet werken, dan zijn er altijd nog een aantal hulpmiddelen die je kunnen helpen te stoppen met snurken. Denk aan een snurkbeugel of neusverspreiders. Een neusverspreider spreekt voor zich, maar een snurkbeugel is bedoeld om je kaak op zijn plek te houden tijdens het slapen. Zo valt je tong ook niet achter in je mond.  

Numsy Anti Snurk set

Als je op zoek bent naar een hulpmiddel om snurken op te lossen, kijk dan zeker eens naar de Numsy Anti Snurk set. Hierin zit van alles om het snurken te stoppen. Zowel een snurkbeugel als neusverspreiders. Het fijne aan deze snurkbeugel is dat je deze kunt vormen naar je eigen gebit. Dit zorgt voor meer comfort tijdens het slapen. In deze set zitten ook 3 verschillende oordopjes. Ideaal voor de partner die ook last heeft van het gesnurk. Alle items in de Numsy Anti Snurk set kun je wassen en hergebruiken, zodat je er nog lang van kunt genieten.  

snurkbeugel-numsy-anti-snurk-set

Door de Numsy Anti Snurk set kun je weer ongestoord lekker slapen en het snurken oplossen. Zo word je uitgerust wakker en kun je de volgende dag weer goed functioneren op werk of alle dagelijkse dingen. Ook je relatie kan hierdoor een flinke boost krijgen. Jij of je partner heeft hierdoor namelijk ook geen last meer van slapeloze nachten en kunnen door het gebruik van de oordopjes elk klein geluid afsluiten. Slaap lekker!

Plaats een reactie

Meest recente berichten

Categorieën