Mijn baby van 6 maanden wil niet slapen

Het moment dat je je kleine wondertje in je armen mag sluiten is een geweldig moment waar je lang op hebt gewacht. Op dat moment zit je op een roze wolk en is niets zo mooi als het kleine leven wat je gecreëerd hebt. Het is ook niet raar dat er dan niet gedacht wordt aan de slapeloze nachten die volgen. En voor een periode is het uiteraard niet erg om je baby in slaap te wiegen. Dat hoort bij het ouderschap.

Na 6 maanden hopen toch veel ouders dat hun kindje lekker kan slapen in de nacht. Een hele nacht door slapen is voor veel kindjes in die jonge leeftijdscategorie nog erg fanatiek, maar er zitten kindjes tussen die het al lukken. Mocht je dochter of zoon toch nog problemen hebben met slapen, ondanks dat ze al wat ouder zijn, dan kan je wel wat slaaptips gebruiken!

In dit artikel lees je wat je kan doen om je baby van 6 maanden een goede nachtrust te geven aan de hand van een paar handige tips. Daarnaast lees je een paar tips over het in slaap krijgen van je kindje in verschillende leeftijdscategorieën. Zo krijgt het hele gezin meer nachtrust en kan je de dag gezellig doorkomen.

Oorzaken van slechte nachtrust

Als je baby van 6 maanden een slechte slaper is kan dat het hele gezin beïnvloeden. Slapen de kinderen slecht, dan slapen de ouders natuurlijk ook slecht. Dit kan verschillende oorzaken hebben. Denk aan honger, onrust, het kindje dat zich niet lekker voelt of onrust in de buitenomgeving. Er zijn veel factoren die kunnen leiden tot een slechte nachtrust voor je baby. Het is dus belangrijk om eerst achter de oorzaak te komen van de nachtrust.

Luister goed naar je baby en probeer verschillende dingen uit om erachter komen wat er mis is. Slaat hij of zij de fles af? Ligt je baby wel lekker? Is het te warm of te koud of zijn er veel geluiden buiten? Ga de hele kamer en je kindje na tot je erachter bent wat het probleem is. Dat kan al heel veel goeds doen voor de nachtrust.

slapen baby 6 maanden slapen baby en vader


Een goede nachtrust kan bereikt worden op verschillende manieren die straks allemaal besproken worden. Belangrijk is wel dat er rekening gehouden wordt met de 3 R’s. Rust, Reinheid en Regelmaat. Als je deze 3 basisregels volgt zal je baby beter gaan slapen en een betere kwaliteit van rust hebben.

Slaap voedingsschema van je baby van 6 maanden

Kleine kindjes hebben veel en vaak eten nodig. Zo ook baby’s van 6 maanden oud. Het kan dus zijn dat ze in de nacht honger krijgen. Begin daarom direct met een regelmatig voedingsschema. Het is belangrijk dat je je goed aan dit schema houdt en niet afwijkt van de tijden. Het kan zijn dat ze tussendoor honger hebben, dan is een snack uiteraard niet erg. Maar houd je wel aan alle tijden en voeg alleen snackjes en flesjes toe tussendoor.

Het is belangrijk dat je kindje regelmatig en om dezelfde tijden een schema houdt. Op deze manier bied je meer rust en regelmaat voor je baby en zal hij beter slapen. Uiteindelijk is een baby van 6 maanden oud gewend aan een bepaalde bedtijd en aantal uren slaap. Het kan voor komen dat je baby dan wakker wordt voor eten, maar dat is normaal. Hoe beter je je aan een vast schema houdt, hoe beter je baby zal gaan slapen en hoe sneller je baby zal door slapen.

Dit geldt voor kinderen van alle leeftijden. Het is belangrijk om kinderen regelmaat en rust te bieden. Hierdoor leren ze kun energie kwijt te raken op tijden dat het kan en slapen op momenten dat het moet.

Numsy Original

Geluiden die rustgevend zijn werken perfect om je baby van 6 maanden in slaap te krijgen. De Numsy Original muziekdoos kan hierbij goed helpen. Deze muziekdoos speelt rustgevend White Noise en natuurlijke geluiden af waardoor je baby van in slaap dommelt. Door de 4 timer opties kan je zelf kiezen hoelang het geluid afgespeeld wordt. Kies je voor 15 minuten, 30 minuten, 60 minuten of continue afspelen tot wel 12 uur lang? Het zachte geluid van maximaal 60 decibels komt in combinatie met ademend ledverlichting wat extra rustgevend werkt op je kindje. En het mooiste is, dat de Numsy Original ook goed werkt voor kinderen in andere leeftijdscategorieën. Dus ook als je een kleuter of peuter hebt, kan de Numsy Original goed werken voor een verbeterde nachtrust!

Geluid heeft een groot effect op de nachtrust van kinderen. Slechte geluiden zorgen voor een slechte nachtrust uiteraard. Natuurlijke geluiden werken daarnaast bij aan een diepere slaap en langer slapen. Denk altijd aan de 3 R’s, Rust, Reinheid en Regelmaat. Begin op vaste tijden met het geluid en bouw de duur van het geluid gelijkmatig af. Hierdoor blijft de regelmaat in je kindjes nachtrust en zal hij of zij gelijkmatig zelfstandig leren slapen.

Ruim de kamer van je baby op

Het klinkt een beetje raar, maar de kamer van je baby heeft veel invloed of zijn of haar nachtrust. Een rommelige kamer betekend een rommelig gevoel. Hierdoor kan je baby slecht gaan slapen en de hele nacht wakker worden. Zorg dus dat alles netjes opgeruimd en overzichtelijk is. Hierdoor kan je tevens snel handelen als je baby wakker wordt waardoor hij of zij minder lang wakker blijft.

slapen-baby-6-maanden-Opgeruimde-kamer

Dit geldt tevens voor kinderen van elke leeftijd. Vaak is het zo dat oudere kinderen, die zelf met speelgoed kunnen spelen, een rommelige kamer hebben. Ze zullen minder vaak huilen in de nacht, maar hun kamer heeft daadwerkelijk invloed op de slaapkwaliteit. Dus ook als je peuter, kleuter, baby van 6 maanden of misschien wel jij zelf slecht slaapt, ruim eens je kamer op!

Bouw powernaps af

Als je baby van 6 maanden niet wil slapen, kan dit te maken hebben met de hoeveelheid slaap dat hij of zij heeft. Kleine baby’s hebben meer slaap nodig als kinderen van andere leeftijden. Na mate ze ouder worden zullen ze naar 1 slaapmoment per dag groeien. Hierdoor is het belangrijk dat je op tijd begint met het afbouwen van powernaps. Als je baby van 6 maanden slecht slaapt en je niet weet wat de oorzaak precies is, probeer dan de hoeveelheid slaap na 15:00 uur zo min mogelijk te maken.

Als ze om 14:00 uur naar bed gaan, om 15:00 wakker worden gemaakt en dan tot de avond wakker blijven, zullen ze vermoeider zijn als wanneer ze nog een powernap tussen bedtijd en 15:00 uur doen. Dit zorgt ervoor dat ze ’s nachts beter slapen en ook vaker beter door slapen. Heb je een peuter of kleuter die niet wil slapen? Dan kan dit ook een goede oefening zijn om erachter te komen of ze te veel slaap krijgen!

Als je baby went aan het wakker blijven tussen bepaalde tijden kan je verder powernaps afbouwen. Op deze manier groei je naar enkel ’s nachts slapen toe en zal je baby van 6 maanden een sprong maken van slecht slapen naar door slapen.

Conclusie

Als je baby van 6 maanden niet wil slapen kan je soms wel eens met je handen in je haren zitten. Een baby van 6 maanden die een slechte slaper is kan best moeilijk zijn. En er bestaan veel oorzaken waardoor je baby slecht kan slapen. Of het nou aan honger, te veel slaap, onrust of onregelmatigheid ligt, het heeft allemaal invloed op de nachtrust van je baby. Wist je dat baby’s heel gevoelig zijn en zelfs oude wellen kunnen voelen? Mocht echt bijna niks werken, zoek dan eens op waar oude water wellen hebben gezeten. Leg je baby’s bedje hier ver vandaan en het slapen zal beter gaan.

Daarnaast heb je de Numsy Original nog. Een mooie muziekdoos die natuurlijke geluiden en White noise afspeelt die bijdragen aan de sprong die je baby van 6 maanden maakt met slecht slapen. En heb je oudere kinderen, of jongere, die ook slechte slapers zijn? Dan kunnen bovenstaande tips goed helpen om ze de nacht door te helpen!

Numsy Original

Stel je nou eens voor dat je kindje niet meer hoeft te huilen, dat er nieuwe manier bestaat om slapeloosheid, slaapproblemen en gesnurk van partners tegen te gaan. Een methode voor alle leeftijden om beter te focussen, te slapen en uitgerust wakker te worden? Jij wilt dit ook. Klik op de button voor meer informatie.

Rust, Reinheid en Regelmaat, samen met de Numsy Original, zijn de Keys tot een goede nachtrust van je jonge baby. Ontdek ons veelzijdig aanbod op www.numsy.nl!

Plaats een reactie

Meest recente berichten

Categorieën