Help! Mijn 8 maanden oude baby wil niet slapen

Baby’s en slecht slapen. Het hoort nu eenmaal bij het ouderschap en helaas is het niet te vermijden als ouder. Iedere baby heeft weleens een fase dat hij of zij slecht slaapt. 

Eigenlijk is er nog helemaal niks aan de hand en is er geen reden om je zorgen te gaan maken. De meeste baby’s groeien hier simpelweg overheen en de slapeloze nachten liggen na een paar maanden vaak al mijlenver achter je. 

Toch kan het gebeuren dat je na 8 maanden merkt, dat je baby slecht slaapt of zelfs helemaal niet wil slapen. 

Slapen baby 8 maanden Baby wilt niet slapen

Hoewel slapeloze nachten erbij horen en de meeste baby’s geen hele nachten door kunnen slapen, is het voor jullie als ouder heel erg vervelend. Mocht jouw baby 8 maanden slecht slapen of helemaal niet slapen, dan zit je bij dit artikel helemaal goed.

In dit artikel lees je namelijk wat je eraan kan doen als je baby van 8 maanden niet wil slapen of slecht slaapt. Niet alleen krijg je inhoudelijke informatie, ook krijg je een aantal handige tips die jij kan toepassen op het slapen baby 8 maanden. Je hoeft je straks geen enkele zorgen meer te maken over het slaapgedrag van je baby.

Slapen baby 8 maanden Bedtijd

Waarom wil mijn baby van 8 maanden niet slapen?

Waarom wil mijn baby van 8 maanden niet slapen? Dat is vast een vraag waar je graag het antwoord op zou willen weten. Dat is logisch. 

Het kan gewoon heel erg lastig zijn als je baby van 8 maanden niet kan of wil slapen. Zeker voor jou als ouder kan het een flinke uitdaging en erg pittig zijn.

Dat je baby van 8 maanden niet wil of kan slapen, kan heel veel verschillende oorzaken hebben. 

Omdat je baby door verschillende ontwikkelingsfases gaat, kan dat ook invloed hebben op het slaapritme. Tussen de 8 en 9 maanden kan je baby last krijgen van verlatingsangst en word het 3 keer slapen op een dag steeds lastiger. De 8 maanden is namelijk precies een overgangsfase naar 2 keer slapen op een dag.

In dit geval is het dus heel erg belangrijk om erachter te komen waarom je baby niet wil of niet kan slapen. Jij als ouder kent hem of haar het beste. Daarnaast zijn er nog een aantal andere stappen die je kan ondernemen voor het verbeteren van de slaap. Later in dit artikel kom ik daar bij je op terug.

slapen-baby-8-maanden-Vader-met-kind

Zit mijn baby van 8 maanden in een sprong?

Wil jouw baby van 8 maanden niet slapen? Dat kan te maken hebben met de welbekende sprong. Een sprong betekent dat de mentale en fysieke ontwikkeling in volle gang is. Die sprong kan ervoor zorgen dat het slaapritme flink verstoord word. 

Met name rond de 8 maanden kan de sprong het slaapritme van je baby verstoren. Daarom kan het zijn dat je baby 8 maanden slecht kan slapen.

Hoe je merkt dat je baby van 8 maanden een sprong heeft? Dat kan je met name merken aan de toenemende verlatingsangst. De leeftijd van 8 maanden staat wederom bekend om verlatingsangst en dat zou je kunnen gaan merken rond deze periode. 

Je kan merken dat je baby heel erg aan jou als ouder hangt en dat het flink huilen is als jij ’s avonds de kinderkamer verlaat. Ik kan me goed voorstellen dat je hart breekt als ouder. 

Slapen baby 8 maanden verlatingsangst

Het is nooit fijn als je baby zo moet huilen. Of je iets aan deze verlatingsangst kan doen? Dat kan je zeker.

Het is hierbij belangrijk om je baby overdag genoeg liefde en aandacht te geven. Laat hem of haar merken dat je er bent en dat als je weggaat, je weer terug komt. 

Met name bij het naar bed gaan zullen er bij je baby veel tranen kunnen vloeien. Zorg ervoor dat je ook hier weer laat merken dat als je weggaat, je ook weer terugkomt. 

Het is niet aan te raden om bij het bedje te blijven zitten totdat je baby slaapt. Mocht je dat wel doen, dan is de kans groot dat je baby gaat wennen aan je aanwezigheid en word de verlatingsangst alleen maar erger. 

Daarnaast zullen ook de slaapproblemen in dat geval enorm toenemen en aanhouden.

Hoe laat ik mijn baby van 8 maanden beter slapen?

Is er dan helemaal niks aan te doen om je baby van 8 maanden beter te laten slapen? Het is begrijpelijk dat de situatie er uitzichtloos uitziet. Gelukkig zijn er genoeg dingen die je kan ondernemen om je baby van 8 maanden beter te laten slapen.

slapen-baby-8-maanden-Moeder-met-kind

Om jou als ouder een stukje op weg te helpen, vindt je in dit artikel een aantal tips die jou en je baby gaan helpen bij het verbeteren van het slaapritme. 

Houd er wel rekening mee dat deze tips niet binnen 1 dag zullen aanslaan. Hier zal een tijd overheen kunnen gaan. Het is wel belangrijk om te weten dat je vooral niet op moet geven. Ook jouw baby van 8 maanden zal straks heerlijk kunnen slapen ’s nachts.

Breng je baby van 8 maanden op een vaste tijd naar bed

Een vast ritme is voor ieder kindje heel erg belangrijk. Voor zowel baby’s, peuters en kleuters. Door regelmaat te brengen in de bedtijd, zul je merken dat het slapen vanzelf beter gaat. 

Breng je baby van 8 maanden dus iedere avond rond dezelfde tijd naar bed. Probeer dit niet vooral te laat te doen. Veel baby’s worden de volgende dag heel erg vroeg wakker en zullen automatisch slaaptekort krijgen als ze iedere avond laat naar bed gaan.

Bekijk het Slaapdutjes schema van Numsy >>>

Maak de kinderkamer lekker donker

Slapen in een donkere kamer is met name voor jonge kinderen heel erg prettig en belangrijk. Zo ook voor je baby van 8 maanden. 

Door de kinderkamer zo donker mogelijk te maken, word de slaap van je baby gestimuleerd en zal hij of zij eerder in slaap vallen. 

Dit heeft te maken met de stimulatie van melatonine, het stofje in de hersenen dat slaperig maakt. Een kinderkamer donker maken kan je gemakkelijk doen door middel van verduisterende gordijnen.

Probeer vooral rustig te blijven

Zeker als je al een paar gebroken nachten erop hebt zitten, wil je niets liever dan een nachtje doorslapen. 

Dat je baby van 8 maanden niet wil slapen is voor jou als ouder natuurlijk slopend. Je wil niets liever dan een goede nachtrust. Het kan dus aardig wat spanning veroorzaken wanneer je je baby van 8 maanden naar bed brengt.

Een advies wat ik je hierbij wil meegeven, is om vooral rustig te blijven. Ben jij zelf heel er onrustig en krampachtig? Dan zal je baby dat hoe en ook gaan merken. 

slapen baby 8 maanden Rustig blijven

Probeer alles zo soepel mogelijk te laten verlopen en wek een ontspannende indruk. Je baby zal merken dat jij ontspannen bent en dat is alleen maar bevorderlijk voor het inslapen.

Numsy White Noise Machine: de oplossing voor slechte slapers

Wil jouw baby 8 maanden niet slapen? En heb jij iedere nacht weer spanning over hoe de nacht zal gaan verlopen? Gelukkig is het niet helemaal uitzichtloos en zou je hier als ouder iets aan kunnen doen. 

De Numsy White Noise Machine is in dit geval een hele goede oplossing. Niet alleen voor jou als ouder, maar ook voor je baby van 8 maanden. 

De White Noise Machine is een muziekdoos die natuurlijke geluiden en witte ruis afspeelt. Deze geluiden zijn zeer rustgevend en zorgen voor een optimale ontspanning in de hersenen van je baby. 

Hierdoor zal hij of zij ontspannen en dus rustig in slaap gaan vallen. Weet je wat het grote voordeel is? De White Noise Machine is niet alleen geschikt voor baby’s van 8 maanden, maar ook voor jongere of oudere kindjes. 

De White Noise Machine kan al worden ingezet bij baby’s van een paar weken, tot aan oudere kleuters die al naar school gaan.

Slapen baby 4 maanden numsy white noise

De geluidsmachine van Numsy heeft een timer met 4 verschillende standen. Je kan zelf bepalen hoelang de geluiden afgespeeld worden. 

Zo kan je kiezen voor 15 minuten, 30 minuten 60 minuten of zelfs voor 12 uur. De omgeving zal door de geluiden direct een stuk rustiger en veiliger aanvoelen voor je kindje. 

De natuurlijke geluiden van de geluidsmachine worden niet voor niks aangeraden door wetenschappers. Het is namelijk bewezen dat de geluiden ontspannend en kalmerend werken bij voornamelijk kinderen. 

Met de Numsy White Noise Machine verdwijnen de spanningen voor de nacht als sneeuw voor de zon.

Conclusie

Waarom wil mijn baby van 8 maanden niet slapen? Met deze vraag zijn we dit artikel begonnen. Je hebt heel veel informatie gekregen wat betreft baby 8 maanden slapen. 

Je weet nu dat voornamelijk de sprong bij 8 maanden kan zorgen voor dit slechte slapen. In het artikel heb je hier een aantal tips voor gekregen.

Zoek jij naar een passende oplossing om je baby van 8 maanden beter te laten slapen? Schaf vandaag nog de Numsy White Noise Machine aan en laat jouw baby iedere nacht ontspannen in slaap vallen. 

Heb jij een ouder kindje met slaapproblemen? Ook dan is de Numsy White Noise Machine een aanrader voor jou.

Zou jij graag meer producten willen aanschaffen om het slaapritme van je baby of kindje te bevorderen? Ontdek dan het brede aanbod op www.numsy.nl

Plaats een reactie

Meest recente berichten

Categorieën