Zilvervisjes in bed? Zilvervisjes bestrijden doe je zo!

Een goede nacht slapen is noodzakelijk om de volgende dag echt lekker in je vel te zitten. Iedereen die wel eens een slechte nacht heeft gehad zal dit kunnen bevestigen. Daarom is het extra vervelend wanneer een externe factor ervoor zorgt dat je niet lekker kan slapen. Een voorbeeld hiervan zijn zilvervisjes in bed. Je denkt lekker te kunnen gaan slapen, maar deze vervelende dingen vallen je lastig en de volgende dag zit je weer met de gebakken peren: te weinig slaap gehad.

Heb jij nu ook last van zilvervisjes, lees dan vooral verder, want in dit artikel lees je alles over zilvervisjes en hoe jij ervan af kunt komen!

Wat zijn zilvervisjes?

 Niet iedereen zal direct een antwoord kunnen geven op de vraag wat zilvervisjes zijn. Omdat dit artikel gaat over zilvervisjes en zilvervisjes bestrijden, lijkt het me niet onverstandig om hieronder een korte uitleg te geven van wat deze beestjes zijn.

Zilvervisjes zijn kleine insectjes. De naam hebben ze te danken aan hun zilverachtige kleur, de schubachtige huid en hun manier van bewegen. Ze zijn dus erg klein en ze worden meestal ook niet groter dan één centimeter. Je kunt ze herkennen aan twee voelsprieten op hun kop.

Zilvervisjes in bed - Zilvervisje

Je kan zilvervisjes in huis halen doordat ze meeliften op dingen die je binnenbrengt. Dit kan van alles zijn, van boodschappen tot kleding. Ze kunnen dan dus ook bij je in bed terecht komen. Zilvervisjes houden van warme en vochtige plekken, daar zijn ze dan ook snel te vinden. In bed is het vaak een ideale plek, aangezien dit warm is door lichaamswarmte en vochtig kan worden door zweet. Het is daarom belangrijk om te zorgen voor een goede ventilatie van je slaapkamer.

Het grote nadeel is dat ze zich snel voort kunnen planten en overlast ontstaat dan ook al snel. Zilvervisjes bestrijden kan dan lastig zijn, maar het is wel noodzakelijk.

Het lijkt me niet meer dan logisch dat je geen insecten in bed wilt hebben en daardoor zijn zilvervisjes ook ongenode gasten.

Zilvervisjes in bed voorkomen

Het is natuurlijk beter om zilvervisjes te voorkomen dan ze te moeten bestrijden. Hoewel dit artikel in het teken staat van oplossingen tegen zilvervisjes, zal ik hieronder enkele tips plaatsen waar je rekening mee kunt houden om zilvervisjes in huis te voorkomen.

Stofzuigen

De eerste belangrijke tip is: stofzuig regelmatig je slaapkamer. Op die manier houd je het schoon en je verkleint tegelijkertijd de kans dat een zilvervisje zich in jouw bed nestelt.

Zilvervisjes in bed - stofzuigen

Matras afhalen

Een andere belangrijke tip voor het voorkomen van zilvervisjes in bed, is het afhalen van het matras. Het is belangrijk om deze te laten luchten. Het beste is om dit buiten te doen. Daarna klop je het matras goed uit en controleer je nog even of er nog vervelende beestjes te vinden zijn. Daarnaast is het ook aan te raden om de rest van je beddengoed op een hoge temperatuur te wassen.

Ventilatie

Eerder in het artikel heb ik dit ook al even benoemd, maar een goede ventilatie van je slaapkamer is ook van belang. Zo draag jij bij aan het creëren van een klimaat waar zilvervisjes zich niet thuis voelen. Ze zullen dus veel minder snel in je bed belanden.

Zilvervisjes in bed - ventilator

Zijn zilvervisjes in bed gevaarlijk?

Mensen die last hebben van zilvervisjes in bed, vragen zich vaak af of dit gevaarlijk is of niet. Afgezien van dat het erg vervelend is, is het niet gevaarlijk om ze in je bed te hebben. Ze kunnen namelijk niet bijten en brengen geen ziektes over.

Hoewel ze dus niet direct schadelijk voor jouzelf kunnen zijn, kunnen ze wel schadelijk zijn voor je huis. Ze kunnen bijvoorbeeld het behang aan gaan vreten.

Zilvervisjes in bed: HG spray

De eerste manier voor zilvervisjes bestrijden waar we een blik op zullen gaan werpen in dit artikel, is het gebruiken van deze HG spray. Deze spray is namelijk speciaal ontwikkeld voor het bestrijden van die irritante zilvervisjes.

Deze oplossing is goedkoop en betaalbaar voor vrijwel iedereen. De spray is in staat om effectief en langdurig zilvervisjes te bestrijden, namelijk zo’n 4 tot 6 weken. Het grote voordeel van deze spray is dat hij ook geen vlekken achterlaat op de plekken waar je spuit.

Dat de spray goed werkt, kan worden bevestigd door de beoordelingen van andere gebruikers. Deze zijn namelijk erg te spreken over het product en daardoor krijgt het product ook veel sterren.

Zilvervisjes bestrijden: val

De volgende manier voor zilvervisjes bestrijden is door middel van deze val. Zelf vind ik dit ook echt een topper en het product heeft mij al meerdere keren geholpen met zilvervisjes bestrijden. Het is niet alleen effectief, maar ook enorm makkelijk in gebruik. Daarnaast is deze val vrij van gif en reukloos.

Waarom dit product zo goed werkt? De val bootst namelijk de schuilplaatsen van zilvervisjes na waar ze gewoonlijk verblijven. Daardoor worden ze gelokt. Wanneer een zilvervisje de val betreedt, komt deze er met geen mogelijkheid meer uit, doordat ze vast zullen blijven kleven op de lijmlaag.

Al met al is de val een relatief goedkope en makkelijke oplossing voor het bestrijden van zilvervisjes.

De ultieme oplossing tegen zilvervisjes in bed

Heeft geen enkele van de bovenstaande oplossingen nog geholpen? Dan heb je nog de mogelijkheid om de ultieme oplossing tevoorschijn te halen. Zilvervisjes kunnen erg vervelend zijn en wil je een zo groot mogelijke kans om van ze af te komen, is dit the way to go.  

Deze stoomreiniger komt namelijk als beste uit de bus als het gaat om stoomreinigers en oplossingen tegen zilvervisjes. Hij kan bijvoorbeeld non-stop bij worden gevuld en ook wordt het water automatisch ontkalkt door het slimme ontkalkingsfilter.

Met deze stoomreiniger kan je eenvoudig reinigen, en dat zonder het hoeven gebruiken van chemicaliën! Hij kan ervoor zorgen dat je afscheid kan nemen van vrijwel iedere bacterie die aanwezig is in je huis.

Daarnaast is de stoomreiniger ook binnen slechts 30 seconden opgewarmd. Het reservoir kan je bijvullen zonder dat je hiervoor de reiniger uit hoeft te zetten. Ook nog eens erg efficiënt dus. Haal daarom de Kärcher SC3 EasyFix in huis en zie de zilvervisjes in bed verdwijnen!

Zeg voor altijd vaarwel tegen zilvervisjes!

Je hebt inmiddels alweer het einde van dit artikel bereikt. We hebben uitgebreid aandacht besteed aan zilvervisjes en hoe je ze kunt bestrijden. Hopelijk heb jij iets aan dit artikel gehad en ben je in staat om van de zilvervisjes af te komen, zodat je weer zorgeloos kunt slapen.

Last van zilvervisjes in bed? Haal dan één van bovenstaande producten in huis en zeg vaarwel tegen zilvervisjes!

Wil jij nog iets weten m.b.t zilvervisjes? Laat dan een reactie achter onder dit artikel!

Plaats een reactie

Meest recente berichten

Categorieën